Dost doet 'gewoon zijn werk': 'Het is nu wel extreem hoeveel ik scoor'

Dost doet 'gewoon zijn werk': 'Het is nu wel extreem hoeveel ik scoor'

19-03-2017 20:15
4

Bas Dost is door zijn twee doelpunten tegen Nacional Lionel Messi gepasseerd. De spits van Sporting Portugal scoort aan de lopende band en mag zich meten met internationale grootheden. Dost scoorde al 24 keer voor de Portugezen, Messi 23 keer.

"Hoe goed is dat?! Het waren ook twee beste goals trouwens", zegt Dost tegen het Algemeen Dagblad. "Er wordt altijd van je verwacht dat je doelpunten maakt. Fijn dat het dan ook gebeurt." In Portugal gaat alles een stuk relaxter dan hij gewend was. "Als we om tien uur trainen, loopt iedereen om vijf over tien nog op zijn sokken door de kleedkamer. In Duitsland stonden we allemaal om tien voor tien op het veld. We trainen hard, hoor, maar de mensen zijn hier gewoon meer ontspannen."

Dost wordt geprezen om zijn doelpuntengemiddelde, maar voor hem is het niet meer dan normaal. Hij doet gewoon zijn werk. Ook tegen laagvlieger Nacional, dat zeventiende staat, vond hij het net. "Dat is een wedstrijd waarin ik geacht word te scoren. Gewoon je werk doen. Het is nu wel extreem hoeveel ik scoor, maar als ik volgend seizoen weer alles speel eindig ik echt niet op twaalf goals."