Update: Bosz baalt van Denen: 'Duidelijk aangegeven dat hij goed geblesseerd is'

Update: Bosz baalt van Denen: 'Duidelijk aangegeven dat hij goed geblesseerd is'

20-03-2017 18:18
42

Trainer Peter Bosz hoopt dat Kasper Dolberg gewoon in Nederland blijft. De mogelijkheid bestaat dat de Deense voetbalbond hem naar Denemarken haalt om hem daar te onderzoeken. Dat heeft Bosz liever niet.

Dolberg ontbrak zondagmiddag bij Ajax wegens een liesblessure die hij opliep in het Europa League-duel met FC Kopenhagen (2-0). "En wij houden Kasper het liefst hier", aldus Bosz na afloop van de 1-1 remise in gesprek met De Telegraaf. "Maar of dat kan, ligt aan de Deense bond. Die heeft het recht om Dolberg naar Denemarken te laten komen en hem daar te onderzoeken." Door zijn afwezigheid speelde Bertrand Traoré in de spits en nam Justin Kluivert de positie van de Chelsea-huurling over.

Denemarken speelt volgende week zondag een WK-kwalificatieduel met Roemenië. De Denen staan op de derde plaats. Roemenie staat vierde. Het is niet bekend of Dolberg van de partij kan zijn voor de nationale ploeg.

Update 20/03 11.33: De Deense voetbalbond wil zélf een oordeel vellen over de blessure van Dolberg. Diverse media melden dat de Ajax-spits zich maandag 'gewoon' meldt bij de nationale ploeg. Zondag speelt Denemarken een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië. 

Update 20/03 18.18: Peter Bosz baalt dat Kasper Dolberg ondanks zijn blessure is opgeroepen voor de Deense nationale ploeg. "Wij mogen hem niet hier houden. De bond kan altijd een speler opeisen om hem te zien", zegt de Ajax-trainer tegen Ajax TV. "Wij hebben heel duidelijk aangegeven dat hij goed geblesseerd is, desondanks willen zij hem zien. Dat is vervelend, want dan moet je toch het vliegtuig in en reizen. In de tussentijd hadden wij hem graag behandeld hier."