Degradatie zou wel een ramp zijn. Voor de club maar ook voor mezelf

"Degradatie zou wel een ramp zijn. Voor de club maar ook voor mezelf"

19-03-2017 20:45
13

Bij Go Ahead Eagles moeten ze er niet aan denken, maar door de 1-3 nederlaag tegen PEC Zwolle is degradatie weer een stapje dichterbij gekomen. Trainer Hans de Koning houdt zijn hart vast.

"Dat zou doodzonde zijn", zegt hij tegen de NOS. "Alles rond deze club straalt uit dat het een Eredivisie-waardige club is. Het stadion, de mensen, de supporters... Degradatie zou wel een ramp zijn. Voor de club maar ook voor mezelf", aldus De Koning.

Is er al meer bekend over de toekomst van De Koning bij Go Ahead? "Nee, we hebben met elkaar afgesproken dat we alle aandacht op de groep houden", zegt hij bij FOX Sports. "Een dezer dagen zullen we wat plannen hoe de situatie naar de toekomst is. Misschien volgende week. Formeel moet het voor 1 april in verband met opzegtermijnen. Ik maak me er niet zo druk om. Uiteindelijk moeten mensen beslissen over mijn situatie."

De Koning reageert grappig op de vraag of hij er volgend jaar nog is. "Zeker in het leven. Als trainer van Go Ahead? Ik kan me daar wel onrustig om maken, maar laat het ze maar zeggen. Ik vind het een mooie club. Misschien heb ik dan wel opties. Daar heb ik het dagelijks over met m'n manager. Ik wil in de Eredivisie blijven, dan is mijn missie volbracht."