Hyballa kan opgelucht ademhalen: 'Wel in zwaarder weer gezeten'

Hyballa kan opgelucht ademhalen: 'Wel in zwaarder weer gezeten'

19-03-2017 21:40
3

NEC-trainer Peter Hyballa hoeft niet te vrezen voor zijn plek. Dat zegt Bart van Ingen, algemeen directeur van de Nijmegenaren, zondag na de zoveelste nederlaag, ditmaal tegen FC Utrecht (0-3).

"Deze club heeft de afgelopen jaren wel in zwaarder weer gezeten", zegt Van Ingen tegenover De Gelderlander. "Daar zijn we telkens uitgekomen door dicht bij elkaar te blijven. Verliezen vindt niemand leuk. Maar we moeten wel blijven geloven in het proces waarin we zitten."

Van Ingen werkt nauw samen met Hyballa, maar ook met technisch manager Edwin de Kruijff, die zich onlangs nog uitliet over zijn toekomst. De directeur heeft het over een 'drie-eenheid': ''Ik sta achter hen en heb vertrouwen in hen. We moeten het samen doen, met de staf, de spelers en de supporters. We moeten met zijn allen achter de club blijven staan. Samen kunnen we ons doel bereiken en dat is in de eredivisie blijven. Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken."

NEC pakte in de laatste acht wedstrijden slechts drie punten in de Eredivisie. De ploeg staat daarmee veertiende op de ranglijst, waardoor de degradatiestreep steeds dichterbij komt.