VP's Elftal van de Week: topweek voor Rotterdam, PSV-huurling en AZ'ers

VP's Elftal van de Week: topweek voor Rotterdam, PSV-huurling en AZ'ers

20-03-2017 10:00
10

Speelronde 27 in de Eredivisie leerde ons dat Feyenoord uitstekende papieren heeft voor de eerste landstitel sinds 1999. De Rotterdammers zijn ondanks de zege op sc Heerenveen echter niet hofleverancier in VP's Elftal van de Week. Die eer valt te beurt aan AZ, Sparta en Excelsior.

Warner Hahn (Excelsior)
Bewees zijn broodheer Feyenoord een goede dienst door twee punten af te snoepen van Ajax. Was erg betrouwbaar en groeit langzaam toe naar zijn oude vorm.

Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord)
Vier Feyenoorders mogen zich maandag melden bij het Nederlands elftal, maar Van der Heijden niet. Als hij zo doorgaat wordt hij een reële optie voor de bondscoach.

Jordy de Wijs (Excelsior)
Als PSV-huurling belangrijk zijn in een wedstrijd tégen Ajax: daarmee kan De Wijs thuiskomen. Had de uiteindelijk gewisselde Ajax-spits Traoré in zijn zak.

Django Warmerdam (PEC Zwolle)
Scoorde in de IJsselderby, maar ook los van het doelpunt speelde Warmerdam goed. Dat hij bij een temperatuur van tien graden boven nul met handschoenen speelde, is hem vergeven.

Ryan Sanusi (Sparta)
Sparta domineerde van begin tot einde tegen Heracles, mede door Sanusi. De middenvelder maakte de openingstreffer, veroverde talloze ballen en nam het doel nog vier keer onder vuur.

Sofyan Amrabat (FC Utrecht)
Heeft het in zich om zéker net zo goed te worden als zijn broer, die zijn geld tegenwoordig verdient bij Watford. Met een assist was hij belangrijk in de duidelijke zege op NEC.

Joris van Overeem (AZ)
Moest lang wachten op zijn kans in Alkmaar, maar zondag greep hij 'm met beide handen aan tegen ADO. Het gemak waarmee Van Overeem voetbalt, inclusief fraaie stift, is mooi om te zien.

Siem de Jong (PSV)
Keert na dit seizoen topfit en met een stuk meer zelfvertrouwen terug naar Newcastle. In het duel met Vitesse was de matchwinner voor de derde week op rij trefzeker voor PSV.

Fredrik Jensen (FC Twente)
Opeens is daar een negentienjarige Fin die belangrijk is voor Twente. Met twee treffers in een tijdsbestek van dertien minuten loodste hij zijn ploeg naar drie punten in Kerkrade.

Dabney Dos Santos (AZ)
Is niet bezig aan zijn beste seizoen, maar tegen ADO kwam hij bovendrijven. Maakte zijn derde en vierde competitietreffer voor AZ en lijkt voorlopig verzekerd van een basisplek.

Martin Pusic (Sparta)
Verruilde Midtjylland, de club van Rafael van der Vaart, in januari voor Sparta. Trainer Alex Pastoor maakt hem steeds belangrijker en dat leverde afgelopen weekend twee goals op tegen Heracles.