Barcelona pakt belangrijke drie punten in spektakelstuk tegen Valencia

19-03-2017 22:35
3

FC Barcelona blijft in het spoor van Real Madrid. De Catalanen hadden het lang lastig tegen Valencia, maar door persoonlijke klasse werd er toch met 4-2 gewonnen.

De problemen kwamen al gauw om de hoek kijken bij Barcelona, want Valencia kwam via een kopbal van Eliaquim Mangala op voorsprong. Luis Suarez herstelde de schade echter al vrij snel door met een bekeken schot voor de 1-1 te zorgen. In de slotfase van de eerste helft barstte het duel volledig uit zijn voegen. Doelpuntenmaker Mangala moest er met rood af en de daaropvolgende strafschop werd benut door Messi. Met tien man wist Valencia nog voor de theepauze gelijk te komen: Munir El Haddadi maakte een minuut later de 2-2.

Na de rust zou Barça het karwei afmaken. Wie anders dan Messi zorgde voor de voorsprong en in de slotfase tekende Andre Gomes voor de beslissende 4-2. Door de zege kruipen de Catalanen dichter tegen Real aan. De achterstand is nog maar twee punten, al heeft Real nog een wedstrijd tegoed. Real won dit weekend met 1-2 op bezoek bij Athletic Bilbao.