'Bosz jaagt drie Ajax-spelers weg door gebrekkige communicatie: vertrekwensen'

'Bosz jaagt drie Ajax-spelers weg door gebrekkige communicatie: vertrekwensen'

20-03-2017 07:06
160

Peter Bosz krijgt een onvoldoende op zijn eindbeoordeling bij Ajax, denkt De Telegraaf. Hij heeft niet voldaan aan de verwachtingen als de Amsterdammers niet kampioen worden. Daarbij komt dat hij nog eens drie spelers wegjaagt.

Het gaat volgens de ochtendkrant om Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Vaclav Cerny. Allen wederom (gedeeltelijk) jeugdproducten van Ajax. Eerder botste Bosz met Anwar El Ghazi en koos Riechedly Bazoer eieren voor zijn geld. Tete, Riedewald en Cerny zijn de volgende spelers die hun vertrekwens kenbaar hebben gemaakt.

Wedden

Meer odds

'Bosz jaagt door zijn gebrekkige communicatie met de niet-basisspelers het ene na het andere product van De Toekomst weg', luidt de lezing van het dagblad. Dit seizoen werden spelers als Jasper Cillessen, Mike van der Hoorn en Arek Milik verkocht en kon Bosz veel nieuwe spelers halen.

In totaal werd er 35 miljoen geïnvesteerd, weet De Telegraaf. Hakim Ziyech (11 miljoen), David Neres (12 miljoen), Davinson Sanchez (5 miljoen), Mateo Cassierra (5 miljoen euro), Bertrand Traoré (huursom 2 miljoen) en Tim Krul (huursom 2 miljoen) kwamen naar Amsterdam. Daardoor kregen jeugdproducten Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Abdelhak Nouri en Matthijs de Ligt niet altijd hun kansen.