'Zoektocht PEC naar Jans-opvolger vordert gestaag: twee bekende topkandidaten'

'Zoektocht PEC naar Jans-opvolger vordert gestaag: twee bekende topkandidaten'

20-03-2017 07:30
6

PEC Zwolle moet na dit seizoen verder zonder trainer Ron Jans. De oefenmeester heeft zijn afscheid bij de club aangekondigd. De zoektocht vordert gestaag, zo blijkt uit de laatste berichten van De Telegraaf.

De clubleiding van PEC voerde namelijk al gesprekken met twee bekende namen in de Nederlandse voetbalwereld: Dennis Haar en John van 't Schip. Zij lijken daarom ook direct de topkandidaten voor de opvolging van Jans. Haar kan voor één jaar bijtekenen als assistent-trainer van AZ en John van den Brom, terwijl Van 't Schip door droevige privé-omstandigheden onlangs vertrok uit Australië.

Van 't Schip was daar jarenlang de trainer van Melbourne City FC. Haar 'ziet de kandidatuur bij PEC als een schitterende kans om op eigen benen te staan'. Hij was tot op heden enkel en alleen werkzaam als assistent-trainer van AZ. De twee kandidaten passen prima in het profiel dat PEC heeft geschetst voor een nieuwe hoofdcoach, die complementair moet zijn aan de ervaren assistent Dwight Lodeweges.

Gert Peter de Gunst, de huidige assistent bij PEC, Robert Molenaar (FC Volendam) en Marinus Dijkhuizen (geen club) worden ook genoemd.