PSV-spelers moeten meedenken: 'Dat deden we met Ajax ook'

PSV-spelers moeten meedenken: 'Dat deden we met Ajax ook'

20-03-2017 07:49
3

Siem de Jong maakt zich iedere week meer populair bij de fans van PSV. De huurling van Newcastle United was zaterdag opnieuw trefzeker, ditmaal tegen Vitesse.

"Je moet het publiek ook een beetje voor je winnen. Aan het begin van het seizoen was ik ook van goede wil, maar scoorde ik niet op de juiste momenten. Nu lukt dat dus wel", zegt hij in De Telegraaf. Trainer Phillip Cocu is tevreden. "Siem heeft zijn kans in de basis gekregen en gepakt", aldus de trainer in het Algemeen Dagblad. "Naast zijn diepgang en scorend vermogen is hij is ook een type dat bij corners de leiding neemt. Als hij op doel schiet, weet je dat het met beleid gebeurt. Siem heeft ook een zuivere trap binnenkant voet."

De Jong was tegen Vitesse het eindstation na een ingestudeerde corner. Cocu laat spelers actief meedenken. Dat moest De Jong onder Frank de Boer bij Ajax ook. Als de spelers iets interessants zagen, konden ze het inbrengen. "Dan deden we met Ajax tegen PEC Zwolle een korte corner die iemand had opgepikt uit een competitiewedstrijd van Valencia", zegt De Jong.

PSV speelt nu al bijna wekelijks op zaterdagavond, waardoor het een dag later achterover kan leunen en kijken wat de concurrentie doet. "Ik ga niet elke wedstrijd voor de volle negentig minuten zitten kijken. Soms zet ik de tv aan en kijk ik een beetje mee in de hoop dat het daar niet goed gaat. Als er gekke dingen gebeuren bij Feyenoord of Ajax, dan wordt daar druk op gereageerd in onze groeps-app. Dan verschijnen er berichtjes als: yes, het kan nog, kom op", aldus De Jong.