Guardiola vol lof over Wijnaldum: 'Viel op geen fout te betrappen'

Guardiola vol lof over Wijnaldum: 'Viel op geen fout te betrappen'

20-03-2017 08:39
19

Georginio Wijnaldum was zondag de grote man aan de zijde van Liverpool tegen Manchester City. Na het duel, dat in 1-1 eindigde, was City-manager Pep Guardiola bijzonder onder de indruk van de Nederlander.

"Wijnaldum viel op geen fout te betrappen. Zijn tackles waren subliem en zijn loopvermogen gekmakend voor de tegenstanders", aldus de Spaanse oefenmeester, geciteerd door het Algemeen Dagblad. Wijnaldum zelf 'genoot' naar eigen zeggen van het duel. "Beide teams speelden vol op de aanval. Dat maakte het zo interessant. Helaas maakten we de kansen niet af. Dat is frustrerend. Aan de andere kant: wij kwamen ook meerdere malen goed weg."

Een 1-1 tegen de nummer drie is op zich niet slecht, maar het feit is wel dat Liverpool meer punten moet pakken om Champions League-voetbal veilig te stellen. De nummer vier van de Premier League heeft plek twee vol in het vizier, maar voelt ook de hete adem van nummer vijf Manchester United in de nek. "We weten dat we de Champions League moeten halen. Of het nog lukt? We maken net zoveel kans als een handvol andere ploegen. We laten het liggen tegen de kleinere teams."