Geïrriteerde Jörgensen schiet bal in de tribune: Er kwam wat frustratie uit

Geïrriteerde Jörgensen schiet bal in de tribune: "Er kwam wat frustratie uit"

20-03-2017 08:48
6

De speler waar Feyenoord absoluut niet zonder kan, heet Nicolai Jörgensen. De Deense afmaker tekende zondag tegen sc Heerenveen alweer voor zijn negentiende treffer. "Dit had ik allemaal niet zien aankomen toen ik vorig jaar zomer bij Feyenoord tekende. Wel gehoopt."

"Ik ben heel blij en heel trots dat ik met negentien goals en tien assists zo belangrijk kan zijn voor dit team", zegt hij tegen ELF Voetbal. "Als ik voor het seizoen tegen familie en vrienden had gezegd dat ik half maart deze statistieken zou hebben hadden ze mij uitgelachen. Het is ook niet normaal. Ik heb mezelf zeker verrast bij Feyenoord."

Door zijn indrukwekkende statistieken wordt hij vergelijken met voorgangers Graziano Pellé en John Guidetti. "Je kunt ons hooguit met statistieken vergelijken, maar we zijn allemaal andere personen en andere type spitsen. Ik wil niet de nieuwe Guidetti of Pellè zijn. Ik ben Nicolai Jörgensen. Ik hoop dat de mensen mij ook waarderen voor wie ik ben."

Na zijn 1-1 uitte Jörgensen zijn frustratie. Hij pakte de bal en schoot die het publiek in. "Er kwam wat frustratie uit. We waren niet blij met de eerste helft, daarin haalden we niet ons normale niveau. Het was een zware wedstrijd, op een zwaar veld, met een tegenstander die er fel op zat. De tweede helft ging veel beter. Wat er in de rust in de kleedkamer is gebeurd? We hebben goed met elkaar gesproken. Er kwam geen toverdank of pilletje aan te pas, haha."