Zware situatie Rutjes: 'Moesten hem eruit halen, anders zou het verkeerd aflopen'

Zware situatie Rutjes: 'Moesten hem eruit halen, anders zou het verkeerd aflopen'

maandag 20 maart 2017 om 09:34

Nathan Rutjes is een positivo in optima forma. Voor de voetballer van Roda JC ging niet altijd alles vanzelf, want er ging een zware zwangerschap vooraf aan de geboorte van zijn zoontje Lavezzi.

"Mijn vrouw bleek het HELLP-syndroom te hebben, dat kan een levensbedreigende situatie voor moeder en kind met zich meebrengen. HELLP verdwijnt pas wanneer de zwangerschap wordt beëindigd. Na 30 weken was de situatie dermate gevaarlijk dat de arts tegen mij zei dat ze Lavezzi eruit moesten halen anders zou het verkeerd aflopen", aldus Rutjes in Metro.

Rutjes moest zelf de knoop doorhakken. "Normaal ben ik vrij emotioneel, maar nu was daar geen tijd voor omdat die twee mij nodig hadden. Gelukkig kwam Lavezzi gezond ter wereld, maar hij moest natuurlijk meteen de couveuse in. De situatie was penibel. Alles in mijn leven werd onzeker, ik piste in mijn broek als het ziekenhuis belde."

Nu gaat het heel goed met de vierjarige Lavezzi. "Mooi hè? Lavezzi doet het nu hartstikke goed. Behalve zijn haar lijkt hij ook in sociaal opzicht op mij. Hij ziet alles positief. De eerste jaren staat hij nog onder controle. We komen dus geregeld in het ziekenhuis en dan moet er ook geprikt worden. Soms kunnen ze zijn adertje niet vinden en dan moet het opnieuw. Dat vindt hij helemaal niet erg, hij lacht erom."

Plaats een reactie

pico323 +5054
maandag 20 maart 2017 om 09:41
top voor het gezin. heel veel gezondheid toegewenst.
Vind ik leuk
maandag 20 maart 2017 om 10:36
Je bent een topgozer Nathan.

Hoop dat heel Holland een beetje oplet.... positivisme kan mensen veel brengen.
Vind ik leuk
michelhx +2791
maandag 20 maart 2017 om 11:04
Als hij een politieke partij opricht stem ik meteen op hem.
Vind ik leuk
Manus +393
maandag 20 maart 2017 om 11:42
Hoe is het met zijn vrouw afgelopen? Ook goed, hoop ik?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Zware situatie Rutjes: 'Moesten hem eruit halen, anders zou het verkeerd aflopen'