Wijnaldum geeft 'PSV-tip' aan Feyenoord: Dan weet je niet wat je meemaakt

Wijnaldum geeft 'PSV-tip' aan Feyenoord: "Dan weet je niet wat je meemaakt"

20-03-2017 10:53
24

Georginio Wijnaldum vindt het mooi dat Ajax zondag punten heeft verspeeld tegen Excelsior. Feyenoord, de oude liefde van de Liverpool-ster, staat inmiddels zes punten los in de Eredivisie en stevent af op de landstitel. Dat doet Wijnaldum goed. 

Ajax kwam zondag niet verder dan een remise (1-1) tegen degradatiekandidaat Excelsior. Eerder op de dag won Feyenoord met 2-1 bij sc Heerenveen. "Daar was ik wel heel blij mee, ja. Vooral ook omdat Tonny Vilhena de winnende goal maakte, dat maakte me extra blij. Ik hoop gewoon dat Feyenoord kampioen wordt, dat zou mooi zijn", aldus de Oranje-international voor de camera van Ziggo Sport. Zondag kwam Wijnaldum met Liverpool in actie tegen Manchester City. De Premier League-kraker eindigde in 1-1.

De laatste titel van Feyenoord dateert uit 1999, weet hij. "Als je zolang geen kampioen bent geworden, snak je er echt naar. Ik heb het meegemaakt bij PSV, daar was het zeven jaar geleden en zag ik al wat het met de mensen deed." Wijnaldum hoopt dat Feyenoord inspiratie put uit de titelfeesten van PSV van de afgelopen twee jaar.

"Ik denk dat Rotterdam te klein is als Feyenoord kampioen wordt. Ik hoop dat ze, net als wat PSV altijd doet, met de platte kar door de stad gaan. Dat is geweldig voor de supporters en de spelers. De spelers kunnen dan echt voelen en zien hoe blij ze de mensen in de stad maken. Normaal ga je alleen naar het stadhuis en dan sta je daar, maar als je een ritje door de stad maakt dan weet je niet wat je meemaakt."