Borst snapt er niets van: 'Ajax bakt ze bruin, PSV beheerst het ook'

20-03-2017 11:46
11

Columnist Hugo Borst stelt met grote verbazing vast dat bijna alle clubs uit de Eredivisie grillig presteren. Zelfs de traditionele topteams wisselen geweldige wedstrijden af met ontluisterende optredens, constateert Borst in het Algemeen Dagblad.

'Wat me elk weekeinde met stomheid slaat is de wisselvalligheid. Tegen Sparta was Feyenoord schandalig slecht, de week erna tegen AZ steengoed en gisteren (zondag, red.) had de gedoodverfde landskampioen geluk dat sc Heerenveen bij rust niet met 3-0 voorstond', steekt Borst van wal.

'Ajax bakt ze ook bruin. Thuis tegen FC Kopenhagen, zonder aanvoerder Klaassen, speelde het geweldig. Gisteren tegen Excelsior speelde Ajax onthutsend zwak. PSV beheerst het ook. Vaak is het niks, soms is het alles. Vitesse idem dito. Is er één club die dit seizoen drie wedstrijden op een rij een 8 voor de uitvoering scoorde? Het lijkt wel of consistentie in de Eredivisie niet bestaat.'

Borst stipt ook nog kort het optreden van Matthijs de Ligt (foto) tegen Excelsior aan. 'Eerst die risicovolle perfect uitgevoerde sliding waardoor Van Duinen geen 1-0 maakt en tien minuten later leidt de zeventienjarige Ajacied zomaar de bal in en komt Excelsior wel op voorsprong. Zelfs een stoere verdediger als Botteghin overkomt het. De Braziliaan voor en na rust was een wereld van verschil.'