Kuyt: 'Hij zit weken in een onzekere situatie, weet niet wat er gaat gebeuren'

Kuyt: 'Hij zit weken in een onzekere situatie, weet niet wat er gaat gebeuren'

20-03-2017 12:27
14

Dirk Kuyt is trots op Tonny Vilhena. Volgens de Feyenoord-routinier denken veel mensen dat het een voordeel is dat Vilhena nog niet geschorst is, omdat hij tot de definitieve uitspraak van de beroepscommissie alles mee kan doen. Maar de jonge middenvelder zit er wel degelijk mee.

"Misschien vergeten we dat deze jongen weken in een onzekere situatie zit. Hij weet niet wat er gaat gebeuren en dan wordt er van hem maar even verwacht dat hij als jonge voetballer alles van zich afschudt", zegt Kuyt in De Telegraaf. De routinier is ook blij met wat Vilhena op het veld laat zien. Tegen sc Heerenveen tekende hij voor de 1-2. "Ik vind het echt heel knap wat hij doet. Tonny is zo ontzettend belangrijk voor deze ploeg. We willen ook met z'n allen bij elkaar blijven. We vormen één ploeg en daar hoort Tonny bij."

Wedden

Meer odds

De voorsprong op Ajax is nu zes punten. De eerstvolgende wedstrijd is De Klassieker: D-Day. "We hebben nog zeven finales te spelen, maar de eerstvolgende in de ArenA wordt wel dé finale. Daar gaan we heen met dezelfde ideeën als tegen Heerenveen na rust: spelen om te winnen."