Rijkaard is er klaar mee en schept duidelijkheid: 'Als ik heel eerlijk ben...'

Rijkaard is er klaar mee en schept duidelijkheid: 'Als ik heel eerlijk ben...'

20-03-2017 12:35
10

Frank Rijkaard keert níet meer terug als trainer. In gesprek met magazine Helden geeft de voormalig bondscoach van Oranje definitief uitsluitsel over zijn toekomst. Sinds 2013 is Rijkaard (54) niet meer actief als oefenmeester. 

Of hij écht niet meer aan de slag gaat bij een club of voetbalbond? "Dan krijg je weer dat cliché. Zeg nooit nooit, maar nee, ik keer niet terug als trainer", aldus de oud-coach van onder meer Barcelona en Sparta. 

"Ik heb het gedaan van 1998 tot vier jaar geleden en als ik heel eerlijk ben over mezelf, vind ik mezelf geen echt authentieke trainer. Ik heb dus zo'n zestien jaar iets gedaan wat niet direct bij me past. Wel heb ik het met ziel en zaligheid gedaan, heb hard gewerkt, was ook nooit te beroerd om wedstrijden te bekijken en videoanalyses te maken."

"Ik was slim genoeg om een staf om me heen te verzamelen waardoor ik ook echt wel een groep kon leiden, maar van mezelf ben ik geen echte trainer", vervolgt Rijkaard. "Ik heb bij Barcelona heel veel gehad aan Henk ten Cate en Johan Neeskens. Zij vulden mij aan."