De Ligt stevig aangepakt: 'Vind het te makkelijk dat mensen dat zeggen'

De Ligt stevig aangepakt: 'Vind het te makkelijk dat mensen dat zeggen'

20-03-2017 12:51
16

Ben Wijnstekers heeft zo zijn twijfels bij het selectiebeleid van bondscoach Danny Blind. De voormalig international vraagt zich af waarom de keuzeheer spelers heeft opgeroepen die bij hun club betrekkelijk weinig in actie komen. 

Telegraaf-rapporteur Wijnstekers doelt onder meer op Kenny Tete. "Ik vond Tete aan het begin van het seizoen niet goed spelen. De laatste duels maakt hij een betere indruk, maar ik zou op de rechtsbackpositie de voorkeur geven aan Rick Karsdorp", vertelt hij in de ochtendkrant.

"Het selecteren van Matthijs de Ligt kan ik begrijpen vanwege een aantal blessures in de defensie van Oranje. Mannen als Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma zijn er immers niet bij. Toch plaats ik wel wat vraagtekens bij het selectiebeleid van Danny Blind. De bondscoach zegt dat het belangrijk is dat internationals veel aan spelen toekomen bij hun club, maar hij selecteert nu ook jongens die relatief weinig minuten hebben gemaakt."

De Ligt
Tijdens het duel met Excelsior van zondagmiddag (1-1) ging De Ligt gruwelijk in de fout bij de openingstreffer van de thuisploeg. "Ik vind het te makkelijk dat mensen dan zeggen: die jongen is pas 17", stelt Wijnstekers. "Zijn leeftijd maakt niet uit. Wanneer je in het eerste elftal speelt, mag je dit soort fouten niet maken."