Gullit houdt pleidooi voor 'perfecte' bondscoach: 'Hij heeft zich aangepast'

Gullit houdt pleidooi voor 'perfecte' bondscoach: 'Hij heeft zich aangepast'

20-03-2017 13:05
9

Ronald Koeman is in de ogen van Ruud Gullit de ideale bondscoach voor Oranje. Dat stelt de oud-international in gesprek met magazine Helden. Gullit maakt zich zorgen over de huidige staat van het nationale elftal. 

"De principes die we hebben zijn oké, maar balbezit is doel geworden in plaats van middel. Wij zijn een gevaar als we de bal hebben. Wat wij maar niet begrijpen is dat de tegenstander alleen maar valletjes opzet om ons fouten te laten maken. Ja, zeggen we dan, als we die fouten niet maken, dan.... Maar we maken die fouten juist elke keer wéér!", betoogt Gullit.

"Voor het spel dat wij nog steeds willen spelen, heb je een heel hoog niveau nodig. Dat niveau missen we, we hebben geen bepalende middenvelders meer, die met een man in de rug een bal kunnen aannemen en meteen kunnen opendraaien", vervolgt de oud-trainer van onder meer Feyenoord, Chelsea en Newcastle United. 

"Ronald Koeman heeft zich aangepast, heeft bij Ajax, Feyenoord en PSV en in het buiten­land gewerkt en teleurstellingen meegemaakt. Daarom vond ik hem ook de ideale coach voor het Nederlands elftal, omdat hij als enige van de buitenkant naar Nederland kan kijken. Hij snapt hoe ze Nederland willen bestrijden. Als je alleen in Nederland hebt gewerkt, ben je blind voor wat er buiten de grenzen gebeurt."