In het kort: Dolberg verkozen tot talent van het jaar in Denemarken

In het kort: Dolberg verkozen tot talent van het jaar in Denemarken

20-03-2017 21:32
17

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Mooie eer voor Dolberg
Kasper Dolberg is op het Deense voetbalgala uitgeroepen tot talent van het jaar 2016. De Ajacied won het jaar daarvoor ook al die prijs. Dolberg is momenteel bij de Deense nationale ploeg, die hem tot onvrede van Ajax-trainer Peter Bosz toch kan gebruiken in de komende twee duels. 

Eerste profcontract Feyenoord-talent

Orkun Kökcü heeft zijn eerste profcontract bij Feyenoord getekend. De zestienjarige middenvelder van Feyenoord onder 17 zette vrijdag in De Kuip zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2020 aan de club verbindt. Orkun is de jongere broer van Feyenoord onder 19-speler Ozan Kökcü, die eerder dit jaar in verband werd gebracht met Tottenham Hotspur. "Dit contract geeft me rust, maar ik besef ook dat ik me moet blijven ontwikkelen, want ik ben er nog lang niet", aldus Orkun.

Gouweleeuw weer weken aan de kant
FC Augsburg moet Jeffrey Gouweleeuw opnieuw wekenlang missen. De verdediger heeft zaterdag in het duel met SC Freiburg (1-1) een knieblessure opgelopen. Het is al de zoveelste tegenvaller dit seizoen voor de oud-speler van AZ en sc Heerenveen. Eerder stond Gouweleeuw lang aan de kant met een klaplong en later had hij een rugblessure. Hij was pas net weer teruggekeerd in het elftal van Augsburg. 

Neuer mist confrontatie met Engeland
Een tegenvaller voor Duitsland. Doelman Manuel Neuer van Bayern München mist de WK-kwalifcatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan en de oefeninterland tegen Engeland, omdat hij last heeft van zijn kuit. Kevin Trapp van Paris Saint-Germain is opgeroepen als zijn vervanger. Marc-André ter Stegen en Bernd Leno zijn de andere doelmannen in de Duitse selectie.

Zwolle-aanwinst moet wachten op debuut
Hervin Ongenda moet nog even wachten op zijn debuut als basisspeler bij PEC Zwolle. De aanvaller kampt met een onwillige spier in het bovenbeen en staat voorlopig aan de kant, meldt De Stentor. Hij raakte afgelopen zaterdag op de laatste training voor de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles geblesseerd tijdens een afwerkoefening. De 21-jarige Fransman werd in januari transfervrij overgenomen van Paris Saint-Germain.

Jörgensen reist af naar Denemarken
Ondanks het feit dat hij tegen sc Heerenveen een blessure opliep, meldt Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen zich maandag 'gewoon' bij de nationale selectie van Denemarken. TV2 meldt dat. Zondag liet Jörgensen zelf nog weten dat hij zich wellicht zou afmelden. Daar is dus geen sprake van. Denemarken speelt zondag een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië. TV2 meldde eerder al dat ook Kasper Dolberg (Ajax) het vliegtuig pakt naar zijn vaderland. 

Krokodil bijt voetballer dood
De Mozambikaanse voetballer Estevao Alberto Gino is afgelopen week doodgebeten door een krokodil. Het negentienjarige talent van Atlético Mineiro de Tete werd te grazen genomen toen hij met zijn club aan de oever van de rivier Zambèze aan het trainen was. Op Facebook heeft Atlético Mineiro de Tete een bericht geschreven voor Gino. 'We rouwen om het verlies van onze speler, onze broer, onze vriend, onze zoon en onze eeuwige centrale verdediger Estevao Alberto Gino, amper 19 jaar oud en een grote toekomst voor zich.'