Maaskant verbolgen door actie Menig: 'Dáár kwam politie zelfs in de kleedkamer'

Maaskant verbolgen door actie Menig: 'Dáár kwam politie zelfs in de kleedkamer'

20-03-2017 15:04
27

Queensy Menig heeft geen punten gescoord bij Robert Maaskant. De oud-trainer van onder meer NAC Breda vond de manier van juichen van de jonge aanvaller van PEC Zwolle namelijk ongepast. Hij deed dat in het hol van de leeuw: bij Go Ahead Eagles.

"Zeer ongepast, zeker daar, waar het heel explosief kan zijn, in de Adelaarshorst", zegt Maaskant bij FOX Sports. Hij deed het niet aan de kant van de harde kern. "Anders had hij minimaal 40 bier over zich heen gekregen en wie weet wat nog meer", weet Maaskant, die vroeger zelf in Schotland speelde.

"Toen kwam zelfs de politie in de kleedkamer voor het seizoen en die gaf gewoon aan: 'Heren, op het moment dat jullie provoceren naar het andere publiek, dan krijg je daar een boete voor. Een bekeuring. Je neemt enorme risico's dat de vlam in de pan slaat en dat willen ze gewoon niet zien.' Ik vind ook dat het niet hoort", aldus Maaskant.

Menig hield bij het juichen zijn vinger voor de mond. "Die vinger is gewoon voor…", begint Menig. Voor iedereen in Deventer? "Zoiets. Nee, weet je. Je scoort, je bent blij, je bent jong en weet niet zo goed met de emotie om te gaan. Ik ben normaal gesproken niet zo'n type. Ik was het even kwijt, een klein beetje dan."