Gerbrands: Geweldige koppen voor Feyenoord. Bij Ajax deugt er helemaal niks van

Gerbrands: "Geweldige koppen voor Feyenoord. Bij Ajax deugt er helemaal niks van"

20-03-2017 15:34
13

Toon Gerbrands heeft als algemeen directeur van PSV een vaste rubriek bij PSV TV, genaamd Koffie met Toon. Daarin neemt hij onder meer altijd de kranten door. De media zijn ditmaal kritisch op Ajax

"Als je de kranten ziet, dan zie je enerzijds de geweldige koppen voor Feyenoord. Bij Ajax deugt er helemaal niks van. Het doet een beetje denken aan onze periode, een paar weken geleden, waarbij er helemaal niks meer van klopte bij PSV", begint Gerbrands zijn rubriek. Ajax liet punten liggen bij Excelsior, waardoor het gat met nummer één Feyenoord nu zes punten is.

"Je ziet dus dat de kranten, analyseprogramma's, media in de extremen duiken. Het is geweldig of geweldig in de put. De kunst van beleidsmakers, coaches, directieleden is om daar toch een beetje doorheen te wandelen. Want die hele extremen, daar kom je niet ver mee. Maar goed, het hoort bij onze sport. Typerend om dat weer allemaal te aanschouwen", analyseert Gerbrands.

De bestuurder weet hoe het werkt. "Relativeren hoort niet bij topsport. Ik roep altijd: het is goed of het is slecht. Relativeren betekent dat er belangrijkere dingen in het leven zijn. Die bestaan ook inderdaad wel. Maar als je in de topsport werkzaam bent, gaat het om winst of verlies. Dus relativeren staat niet in mijn woordenboek."