Bosz de kop van jut bij Ajax: 'Slechter af dan onder De Boer'

Bosz de kop van jut bij Ajax: 'Slechter af dan onder De Boer'

20-03-2017 16:38
22

Ajax heeft de titelstrijd mogelijk verloren op Woudestein. De Amsterdammers staan door het 1-1 gelijkspel bij Excelsior zes punten achter op koploper Feyenoord. De Telegraaf is hard voor Peter Bosz en Ajax.

'Slechter af dan onder De Boer', kopt journalist Valentijn Driessen van het dagblad. 'Niet Matthijs de Ligt is daar ondanks zijn desastreuze foute pass voor verantwoordelijk. De ervaren krachten Davy Klaassen, Lasse Schöne, Nick Viergever, Hakim Ziyech en trainer Peter Bosz valt aan te rekenen dat Ajax voor de derde achtereenvolgende keer geen kampioen wordt', stelt hij in zijn column.

Onder De Boer streed Ajax vorig seizoen tot op de laatste speeldag om de landstitel. 'Regelmatig werd Ajax bewierookt voor het vertoonde spel', luidt het vervolg. 'Aanvankelijk moest de Ajacieden tijd worden gegund om zich Bosz' speelwijze eigen te maken. Alleen wordt het eerder slechter dan beter.'

'De Europa League is voor Ajax en Bosz het laatste redmiddel, want anders breekt ongetwijfeld weer een roerige tijd aan in Amsterdam en zal Bosz weer om zijn oren worden geslagen met zijn imago van 'loser', van trainer die altijd afhaakt met zijn ploegen als de prijzen worden verdeeld', besluit Driessen zijn column.