Hyballa laat training NEC over aan vrouw: 'Dat is Laura, ze was hier in oktober'

Hyballa laat training NEC over aan vrouw: 'Dat is Laura, ze was hier in oktober'

20-03-2017 17:20
5

NEC-trainer Peter Hyballa beseft dat de druk op zijn schouders toeneemt. De Nijmegenaren verloren zeven van hun laatste acht Eredivisie-duels, maar de clubleiding sprak zondag zijn vertrouwen uit in de Duitser.

"Ja, ik ben ook niet dom. Als je zo vaak verliest, dan komt er in het moderne voetbal in Europa altijd kritiek op de trainer. Dat is hier ook zo, denk ik", reageert Hyballa tegenover Omroep Gelderland. "Maar Bart van Ingen en Edwin de Kruijff zijn mijn twee aanspreekpunten en we hebben nooit over mijn toekomst gesproken, maar vooral over het team en over hoe we punten moeten pakken."

Hyballa krabde zich na de 0-3 nederlaag tegen FC Utrecht wel even achter de oren. "Ik ben niet zo'n blabla-trainer en heb gemerkt dat ik even moest nadenken over hoe het verder moest. Zondag heb ik in plaats van een training een lang gesprek gehad met het team. Want we krijgen nu zeven wedstrijden die beslissend zijn voor dit seizoen. We hebben een interessant programma, maar geen onmogelijk programma. Maar als we zo spelen als tegen Utrecht, dan halen we niks meer."

De oefenmeester schroomt niet om hulp van buitenaf in te roepen. De training van NEC werd maandag geleid door een vrouw. "Dat is Laura Stosno-Krohn van Schnelligkeitszentrum Berlin. Ze was hier in oktober al", verklaarde Hyballa. "Bij een interlandperiode moet je wat anders doen. En Laura is een absolute expert in snelheid en coördinatie en neemt nieuwe materialen mee."