Geflopte Feyenoord- en Chelsea-trainer: 'Ik denk dat ik een goede trainer ben'

Geflopte Feyenoord- en Chelsea-trainer: 'Ik denk dat ik een goede trainer ben'

20-03-2017 17:35
19

Hoewel zijn trainersloopbaan bij lange na niet kan tippen aan zijn spelerscarrière, meent Ruud Gullit dat hij wel degelijk een goede trainer is. Na korte dienstverbanden bij onder meer Chelsea en Feyenoord staat hij sinds 2011 al niet meer langs de lijn.

"Ja, ik denk het wel, ik heb verstand van voetbal, zie het spel en weet echt wel wat trainen en coachen is", reageert Gullit op de vraag van Helden Magazine of hij een goede trainer is. "Ik weet ook wat ik tekort kom, heb naast mij een zogenaamde leraar nodig, iemand die het kan overbrengen en trainingen kan uitzetten."

"Ik moet alleen maar letten op de details die het verschil kunnen maken en die zie ik heel goed", vervolgt Gullit, die het laatst werkzaam was bij het Russische Terek Grozny in 2011. Hij heeft nog wel wat tips voor Nederlandse clubs. "Door de ruzie tussen Louis van Gaal en Johan Cruijff zijn er twee kampen ontstaan en daar moeten we vanaf. Johan had niet helemaal gelijk, maar Louis ook niet."

"Louis ging alleen maar leraren aannemen en Johan wilde dat alleen ex-topvoetballers de top zouden trainen", aldus Gullit. Hij haalt twee voorbeelden aan. "Giovanni van Bronckhorst doet het goed bij Feyenoord, maar had toch even Dick Advocaat nodig. Hetzelfde geldt voor Phillip Cocu bij PSV, die had Guus Hiddink even nodig. Wat is daar op tegen?"