Bosz: 'Dan weet de gehele vaderlandse pers jou te vinden. Iedereen vindt wat'

Bosz: 'Dan weet de gehele vaderlandse pers jou te vinden. Iedereen vindt wat'

20-03-2017 18:13
5

Trainer Peter Bosz heeft Matthijs de Ligt na afloop van Excelsior – Ajax (1-1) met rust gelaten. De jonge verdediger meldde zich maandag bij het Nederlands elftal, nadat hij een dag eerder in de fout ging bij de tegentreffer van de Amsterdammers.

"Gister heb ik iedereen met rust gelaten, ook Matthijs", zegt Bosz tegen Ajax TV. De Ligt ging op Woudestein in korte tijd van hero naar zero. Donderdag maakte hij nog een ijzersterke indruk tegen FC Kopenhagen en vervolgens werd hij opgenomen in de Oranje-selectie. Dat laatste wist Bosz overigens al voor het treffen met de Denen.

De oefenmeester sluit niet uit dat het zijn weerslag heeft gehad op De Ligt. "Er is in die paar dagen tussen Kopenhagen en Excelsior natuurlijk heel veel op zo'n jong ventje afgekomen. Ik herinner me dat ook nog wel, dat je voor het eerst voor het Nederlands elftal geselecteerd wordt. Dan weet de gehele vaderlandse pers jou te vinden. Iedereen vindt wat van je, iedereen wil wat van je. Daar moet hij mee leren omgaan."

De Ligt gaf al aan dat een droom is uitgekomen met zijn oproep voor Oranje. "Matthijs is een heel nuchtere jongen, maar ook voor een nuchtere jongen is dit wel heel bijzonder", stelt Bosz. "Ik kan me wel voorstellen dat het iets hem gedaan heeft. Dat is natuurlijk ook heel menselijk."