Ajax-back onverwachts bij Oranje: Of ik op speeltijd reken? Nee, verre van

Ajax-back onverwachts bij Oranje: "Of ik op speeltijd reken? Nee, verre van"

20-03-2017 20:42
31

Kenny Tete werd tot ieders verbazing opgeroepen voor Oranje. De Ajax-verdediger speelt nauwelijks bij zijn club maar mag zich door geblesseerd afgehaakte concurrenten toch melden. 

Hoe hij het goede nieuws hoorde? "De trainer (Peter Bosz, red.) kwam naar me toe. Ik had het niet verwacht, maar ik was wel super blij. Hier mocht ik alleen van dromen, ik ben blij dat die droom is uitgekomen", zegt Tete bij zijn aankomst in Noordwijk tegen FOX Sports. "De trainer zei dat ik twee goede wedstrijden had gespeeld. Zo snel kan het gaan. Ik mag ook wel een beetje van geluk spreken, want er zijn veel blessures."

Tete zit dit seizoen in een moeilijke situatie bij Ajax. "Ik heb niet over Oranje nagedacht. Ik dacht: Als ik bij Ajax goed speel, kom ik vanzelf in beeld. Tuurlijk twijfel je aan jezelf. Het is een hele rare wereld. Of ik op speeltijd reken? Nee, verre van. Ik ben al blij dat ik hier ben", aldus Tete. Zaterdag speelt Oranje tegen Bulgarije voor de WK-kwalificatie, dinsdag wordt er geoefend tegen Italië.