'Ik schaam me niet dat ik rook, ik kon me niet langer verstoppen'

'Ik schaam me niet dat ik rook, ik kon me niet langer verstoppen'

20-03-2017 21:47
18

Radja Nainggolan maakt inmiddels weer deel uit van de Belgische selectie, nadat hij tijdens de vorige interlandbreak werd gepasseerd door bondscoach Roberto Martinez. Onder meer het rookgedrag van de middenvelder werkte tegen hem.

Dat Nainggolan is teruggekeerd bij de nationale ploeg, betekent niet dat hij veranderd is. "Ik schaam me niet omdat ik rook", laat de speler optekenen door Het Laatste Nieuws. "Ik heb mij nooit achter mijn rookgedrag verstopt. Ik weet dat ik normaal het goede voorbeeld moet geven, ik heb ook kinderen... Maar ik moet ook gewoon mijn job doen. Ik ben voetballer en dat is wat ik moet doen: presteren op het veld."

"Mijn rookgedrag is nu toch al bekend geraakt bij iedereen, ik kan het niet langer verstoppen. Ik schaam me er niet voor", vervolgt de Belg. "Ik vond het heel teleurstellend om te zien dat ik na mijn goede EK niet meer geselecteerd werd. Ik ben iemand die gewoon zegt hoe hij zich voelt, dus heb ik er ook geen geheim van gemaakt dat ik teleurgesteld was. Zo ben ik nu eenmaal. Maar ik vermoed dat de bondscoach wel zijn redenen zal gehad hebben om me niet op te roepen. Ik kijk nu vooruit."