De Mos kritisch: 'Feyenoord en PSV hebben een 'plan B', Ajax niet'

De Mos kritisch: 'Feyenoord en PSV hebben een 'plan B', Ajax niet'

20-03-2017 23:42
58

Na het dramatische resultaat bij Excelsior (1-1) lijkt Ajax te zijn afgehaakt voor de Nederlandse landstitel. Aad de Mos voorziet zelf nog grotere problemen voor de Amsterdammers, die volgens hem moeten vrezen voor PSV.

De Eindhovenaren hebben namelijk nog maar twee punten minder dan Ajax. "Ajax gaat die tweede plaats ook niet vasthouden", aldus De Mos in gesprek met Metro. "In Nederland weet iedere club wel hoe Ajax speelt en eigenlijk is hun spel heel eenvoudig te ontregelen."

Ook Arnold Bruggink denkt dat PSV nog als tweede eindigt. "PSV ruikt bloed en Ajax gaat dat niet volhouden. Vooral vanwege de spanning die komt kijken bij die duels in de kwartfinale van de Europa League tegen Schalke 04. Het is fantastisch dat Ajax een kans heeft om de halve finale te halen, maar dat zal wel ten koste gaan van de tweede plaats, denk ik."

"Bij PSV gaat Ajax niet winnen”, vervolgt De Mos. "Ook thuis tegen Feyenoord zie ik Ajax niet winnen. Feyenoord en PSV hebben een ‘plan B’, Ajax niet. Ajax speelt altijd een passing game, maar als dat niet lukt, blijft er niet veel van over. Wat is er nou eigenlijk zo bijzonder aan dit spel van Ajax? Als ik er naar kijk, raak ik vaak snel verveeld."