Roda JC vraagt medewerking van KNVB: Limburgers willen kunstgras inruilen

Roda JC vraagt medewerking van KNVB: Limburgers willen kunstgras inruilen

21-03-2017 07:54
17

Roda JC wil komend seizoen weer op natuurgras spelen. Hoewel het inruilen van het kunstgrasveld de nodige voeten in de aarde heeft, hebben de Limburgers de KNVB om medewerking gevraagd.

Dat meldt Voetbal International. Roda neigt naar een hybride mat met daarin negentig procent natuurgras en tien procent kunstgras. De tijdspanne om het veld te vervangen komende zomer is evenwel uiterst kort vanwege de organisatie van het Wereld Muziek Concours. Dat evenement wordt tot 30 juli in het stadion van de equipe uit Kerkrade gehouden.

Wedden

Meer odds

Roda heeft de KNVB verzocht om het nieuwe seizoen te mogen beginnen met een uitwedstrijd. Die wens is gehonoreerd, waardoor de Limburgers pas op 19 of 20 augustus in eigen huis aantreden. "Dat moet ons net genoeg tijd geven", zegt algemeen directeur Wim Collard, die grotere obstakels ziet. "We kunnen straks niet meer in eigen stadion trainen. Dat zou een terugkeer betekenen naar Kaalheide, maar ook daar is een stevige renovatie aan de orde."

"En dan is er nog het financieringsplaatje, dat besproken zal moeten worden door gemeente, club en investeerder", aldus Collard. Mede-eigenaar Aleksei Korotaev liet al weten geen fan te zijn van kunstgras. "Maar het is te kort door de bocht om te stellen dat hij een nieuw veld dan ook wel even zal betalen. Onze wens is duidelijk, ook met het oog op toekomstige KNVB-richtlijnen. Nu zoeken we naar oplossingen."