'Gezapig' Ajax stelt Van Hooijdonk teleur: 'Gewoon niet beter geworden'

'Gezapig' Ajax stelt Van Hooijdonk teleur: 'Gewoon niet beter geworden'

21-03-2017 10:16
22

Pierre van Hooijdonk is teleurgesteld over de ontwikkeling die Ajax dit seizoen doormaakt. De analist vertelt in Metro dat hij verwacht had dat de Amsterdamse grootmacht dit seizoen de landstitel zou binnenslepen. Na het puntenverlies van zondag tegen Excelsior (1-1) kan Ajax echter definitief fluiten naar de eerste plaats, stelt hij. 

"Ik had voorspeld dat Ajax kampioen zou worden. Met hun voetballende vermogen had ik verwacht dat ze gemakkelijker wedstrijden zouden winnen dan Feyenoord. Maar Ajax is sinds de winterstop gewoon niet beter geworden", aldus de oud-spits. 

De ploeg van trainer Peter Bosz oogt te vaak 'gezapig', vindt Van Hooijdonk. "Voetballend heeft Ajax een uitstekend middenveld met Schöne, Klaassen en Ziyech. Als het goed loopt is dat prima, maar als bijvoorbeeld Klaassen slecht speelt, zoals tegen Excelsior, dan blijft er niks over van dat middenveld. Te vaak heeft Klaassen (foto) Ajax moeten redden. Hij heeft nog het meeste gif in zijn lijf. Bij Feyenoord zie je veel meer gif in de ploeg."