Update: Heerenveen bevestigt: huurling keert niet meer terug in Friesland

Update: Heerenveen bevestigt: huurling keert niet meer terug in Friesland

21-03-2017 14:48
7

Shay Facey keert definitief niet meer terug bij sc Heerenveen. Voetbal International meldt dat dinsdag. De huurling van Manchester City heeft zijn gezicht al een tijdje niet meer laten zien in Friesland en Heerenveen legt zich er nu bij neer dat de verdediger ook niet meer in actie komt in de Eredivisie. 

Begin februari keerde Facey (22) vanwege privé-omstandigheden terug naar Engeland. Sindsdien kwam de Engelsman niet meer in actie namens de ploeg van trainer Jurgen Streppel. Heerenveen rekent er nu dus ook niet meer op dat Facey voor het einde van het seizoen weer zijn opwachting maakt. De jongeling speelde in totaal vier duels namens de eredivisionist.

Op de achtergrond is technisch manager Gerry Hamstra bezig met het samenstellen van de selectie voor komend seizoen. Linksback Lucas Bijker kan zijn contract verlengen, weet VI. De verbintenis van de oud-speler van SC Cambuur loopt in de zomer af. Bijker heeft een optie voor één extra seizoen, maar mogelijk tekent hij voor een langere periode bij. Over de situatie van Luciano Slagveer moet ook een beslissing worden genomen. 

Update 14.48: Via de officiële kanalen bevestigt Heerenveen dinsdagmiddag dat Facey inderdaad niet meer terugkeert in Friesland. De verdediger is per direct vertrokken bij de club die hem afgelopen zomer op huurbasis overnam van Manchester City.