Oud-Spartaan lijdt aan Alzheimer: Ik vergeet alles door dat vele koppen

Oud-Spartaan lijdt aan Alzheimer: "Ik vergeet alles door dat vele koppen"

21-03-2017 10:52
2

Het gaat niet goed met Wout Holverda, oud-speler van onder meer Sparta. De voormalig spits lijdt al een aantal jaar aan de ziekte van Alzheimer. In een interview met magazine Helden vertelt Holverda daarover. 

In de jaren tachtig maakte Holverda furore op Het Kasteel. Hij stond bekend als een echte kopspecialist. "Ik heb er veel last van. Het is zo irritant. Ik kan er niet tegen om dingen te vergeten. Vroeger wist ik alles. Dat is nu gewoon weg. Nou ja, gewoon is het niet. Ik vergeet alles door dat vele koppen. Ik ben bij het VUziekenhuis geweest in Amsterdam. Daar is een scan gemaakt van mijn hoofd en geconstateerd dat ik Alzheimer heb. Mijn hersens zijn verzakt", vertelt de 58-jarige Holverda. 

"Vroeger waren die ballen van leer. Die zogen alleen maar water op en waren loodzwaar. Als je dan je kop er tegenaan zette, gebeurde er iets met je hersenen." De vooruitzichten zijn slecht. "Nou ja, ik zal wel een keertje doodgaan. Dat gaan we allemaal. Op wat voor manier, dat weet ik niet. Misschien ben ik dan zo aan het dementeren, dat ik het niet eens weet."