'Zwalkend NEC weet genoeg: onderhandelingen met Hyballa'

'Zwalkend NEC weet genoeg: onderhandelingen met Hyballa'

21-03-2017 12:08
6

Volgens Voetbal International wil NEC graag door met trainer Peter Hyballa, ondanks het feit dat de Nijmegenaren nog altijd niet helemaal veilig zijn dit seizoen. Na de 0-3 nederlaag tegen FC Utrecht van zaterdag, de zevende verliespartij in acht wedstrijden, moeten de Nijmegenaren nog altijd naar beneden kijken. Dat baart het bestuur blijkbaar geen zorgen.

De 41-jarige Duitser tekende begin dit seizoen een eenjarig contract, dat automatisch verlengd wordt als de trainer met zijn ploeg in de Eredivisie blijft. De club is echter dusdanig enthousiast dat het Hyballa ook na de zomer sowieso graag aan het roer ziet staan, weet VI. 

De trainer wordt geprezen voor zijn goede omgang met spelers, zijn ambitie en zijn persoonlijkheid. De club gaat binnenkort om de tafel met de trainer, voor wie doorgroeimogelijkheden bij de Gelderse club naar verluidt wel belangrijk zijn.

De Kruijf
Ook Edwin de Kruijf, de technisch manager van NEC, kan zich opmaken voor een langer verblijf in Nijmegen. Volgens directeur Bart van Ingen is het belangrijk dat hij aanblijft, aangezien onzekerheid over zijn positie niet handig is met negen aflopende contracten.

"Ik heb veel vertrouwen in Edwin, de intentie is hem in Nijmegen te houden", aldus de directeur. "Hij heeft zich snel aangepast aan de club en een heel duidelijke structuur neergezet. Maar Edwin is ook een gevoelsmens. Hij ziet dat NEC geen gemakkelijke club is, de verwachtingen zijn vaak groter dan de mogelijkheden."