Heracles Almelo ziet basisklant na 6,5 jaar vertrekken; Armenteros blijft

Heracles Almelo ziet basisklant na 6,5 jaar vertrekken; Armenteros blijft

21-03-2017 11:41
5

Samuel Armenteros speelt ook komend seizoen voor Heracles Almelo. Via de officiële kanalen laat de club weten dat een optie in het aflopende contract van de topscorer is gelicht. Thomas Bruns vertrekt. 

Armenteros maakte dit seizoen 13 goals in 22 Eredivisie-duels namens Heracles. De verbintenis van de 26-jarige spits liep komende zomer af. Door een eenzijdige optie te lichten, kan Heracles ook in de jaargang 2017/18 rekenen op de aanwezigheid van de topscorer. In een persbericht laat de club weten dat er met Armenteros, oud-speler van onder meer Feyenoord en Willem II, gesproken zal worden over een verbintenis die nóg langer doorloopt. 

Bruns is bezig aan zijn laatste maanden in dienst van de nummer tien van de Eredivisie. De middenvelder en zijn werkgever voerden gesprekken over een nieuwe verbintenis, maar de 25-jarige Bruns heeft aan Heracles gemeld dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. In 2011 debuteerde de rechtspoot voor Heracles. 

Fledderus
Of Mark-Jan Fledderus in Almelo actief blijft, is nog onduidelijk. Momenteel kampt de routinier met een blessure. Zijn contract loopt ook af. 'De komende maanden zal worden benut om te onderzoeken in welke rol hij voor de club behouden kan blijven', meldt Heracles. Gor Agbaljan en Reuven Niemeijer blijven bij de club. Eerder werd bekend dat Mike te Wierik in de zomer naar FC Groningen verkast.