Ik zou zo ontzettend graag het gekrulde schot van Robben hebben

"Ik zou zo ontzettend graag het gekrulde schot van Robben hebben"

21-03-2017 21:34
5

Federico Chiesa, de negentienjarige sensatie van Fiorentina, heeft veel bewondering voor Arjen Robben. Het talent dat dit jaar doorbrak in Italië bespreekt in de Italiaanse pers zijn voorbeelden.

Robben is er daar één van. "Ik zou zo ontzettend graag het gekrulde schot van Robben hebben", vertelt Chiesa in gesprek met ItaSportPress. "In mijn jeugd keek ik veel naar Kaka, al speel ik in een iets andere rol dan hij."

De naam Chiesa zegt de wat oudere voetbalkenners wellicht wat. De vader van Federico, Enrico Chiesa, maakte namelijk ook furore bij onder meer Fiorentina. "Ik heb al zijn doelpunten op YouTube gezien. Het mooie is dat mijn vader niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook op de trainingen een leider was."

Chiesa junior staat naar eigen zeggen nuchter in het leven. Randzaken boeien hem niets. "Andere jongens van mijn leeftijd verliezen zichzelf soms in zaken die er niet toe doen. Ze zitten te veel op social media en zijn bezig met hoeveel likes ze krijgen. Ze zouden zich meer toe moeten leggen op hun wedstrijdvoorbereiding", besluit Chiesa.