Update: AZ heeft slecht nieuws voor tweetal: contracten opgezegd

Update: AZ heeft slecht nieuws voor tweetal: contracten opgezegd

31-03-2017 16:37
11

AZ neemt afscheid van Fernando Lewis. De 24-jarige verdediger beschikt over een aflopend contract en de Alkmaarders verlengen die niet, meldt NH.

Lewis werd nooit een vaste waarde bij AZ. Dit seizoen maakte hij vier keer zijn opwachting in de hoofdmacht, waarvan twee wedstrijden in de KNVB Beker en een in de Europa League. Zijn minuten maakt hij doorgaans in Jong AZ.

Zijn meeste Eredivisie-optredens maakte Lewis bij Go Ahead Eagles, waar hij twee seizoenen geleden op huurbasis speelde. Vorig seizoen werd hij geteisterd door lang blessureleed nadat hij zijn hamstring had afgescheurd. De verdediger stond in zijn carrière nooit bij een andere club onder contract.

Bij AZ lopen ook de verbintenissen van verdediger Mattias Johansson en doelmannen Gino Coutinho en Nick Olij af. Tim Krul wordt gehuurd van Newcastle United en keert na dit seizoen terug naar Engeland. Johansson hoopt voor volgend seizoen een nieuwe club te vinden.

Update 31/3 16.37: AZ neemt komende zomer inderdaad afscheid van Lewis. Het contract van de verdediger wordt niet verlengd, zo melden de Alkmaarders op het digitale thuis. Ook Johansson kan definitief op zoek naar een nieuwe club. De overige AZ'ers met een aflopend contract worden nog even in spanning gehouden. In de komende periode zullen er gesprekken gevoerd worden, waarna er beslist zal worden over hun toekomst.