'Manchester City maakt 150 miljoen euro vrij voor sensationele komst doelman'

'Manchester City maakt 150 miljoen euro vrij voor sensationele komst doelman'

22-03-2017 12:55
23

Manchester City heeft het gemunt op Gianluigi Donnarumma. De achttienjarige sensatie van AC Milan moet de keepersproblemen in het Etihad Stadium oplossen.

City haalde afgelopen zomer met Claudio Bravo een keeper van naam in huis, maar de Chileen is inmiddels reserve achter Willy Caballero. Pep Guardiola hoopt vanaf volgend seizoen een beroep te kunnen doen op een nieuwe doelman. Volgens Sky Sport Italia staat Donnarumma bovenaan de Engelse verlanglijst.

Manchester City is volgens Italiaanse berichten bereid ver te gaan voor Donnarumma. Een duizelingwekkend bod van 120 tot 150 miljoen euro is niet ondenkbaar. De achttienjarige doelman zou daarmee in één klap de duurste voetballer aller tijden worden. Dat record sinds sinds vorig jaar op naam van Paul Pogba, die Manchester United zo'n 105 miljoen euro kostte.

De gigantische kapitaalinjectie van City wordt mogelijk gemaakt door sjeik Mansour, de steenrijke eigenaar van de Engelse grootmacht. Ondertussen is zaakwaarnemer Mino Raiola ook met Milan in gesprek over een nieuw contract.