Groningen in mineur: Raar, onwerkelijk. Op trainingen schiet ik alles erin

Groningen in mineur: "Raar, onwerkelijk. Op trainingen schiet ik alles erin"

22-03-2017 13:38
5

Mimoun Mahi is spijkerhard in zijn oordeel over de slechte reeks van FC Groningen in de Eredivisie. De club staat twaalfde, terwijl deelname aan de play-offs (minimaal negende plaats) voor Europees voetbal de doelstelling is.

"Het draaide echt heel goed. We creëerden zoveel kansen, maar het lijkt wel alsof de bal er niet meer in wil. Het gaat altijd om rendement en dat is de laatste tijd niet goed. Weer geen drie punten. Dat blijft ons maar achtervolgen", vertelt hij aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

Mahi, wiens contract onlangs met twee jaar werd verlengd, is dan ook hard in zijn oordeel over zijn team. "Dat we al zo lang niet hebben gewonnen, is natuurlijk schandalig. Dat is FC Groningen onwaardig. Ik sta zelf ook al vier wedstrijden droog, daar word je als aanvaller niet vrolijk van. Het is raar, onwerkelijk. Op trainingen schiet ik alles erin. Het enige dat ik kan doen is rustig blijven en de focus houden."

"Als we de play-offs niet halen, hebben we gewoon een slecht seizoen. Zo simpel is dat. Dit is topsport. Wie daarvoor dan schuldig is? Daar zijn we allemaal verantwoordelijk voor", besluit Mahi.