Jong Ajax maakt kennis met City-huurling: 'Dan speel ik mijn beste duels'

Jong Ajax maakt kennis met City-huurling: 'Dan speel ik mijn beste duels'

23-03-2017 09:56
5

Manu Garcia maakt van alle Manchester City-huurlingen bij NAC Breda verreweg de meeste indruk. De middenvelder sluit niet uit dat hij ook volgend seizoen actief is in het Rat Verlegh Stadion.

"Ik heb geen haast, ben pas negentien jaar. Dus ja, een jaar langer bij NAC is een optie voor mij. Waarom niet? Ik heb alle tijd van de wereld", zegt Garcia tegen BN/De Stem. De Spanjaard leidde NAC vorige week naar een 4-3 zege op Jong Ajax. "Van kleins af aan speel ik in grote wedstrijden mijn beste wedstrijden. Dan ben ik het meest op mijn gemak. Druk voel ik niet."

Garcia ontworstelt zich aan de negatieve geluiden die in Breda klinken over de huurlingen uit Engeland. "Ik heb niet het idee dat er anders naar ons gekeken wordt of dat de verwachtingen hoger liggen, omdat we van City zijn. Persoonlijk voel ik juist veel warmte van iedereen binnen de club. Het publiek hier is anders, het duwt je naar voren. Voor mij in ieder geval wel."

"15.000 mensen in de Eerste Divisie, mooi toch?", vervolgt Garcia. "Zeker bij avondwedstrijden heeft het iets magisch. Dat compenseert de uitwedstrijden in bijna lege stadions. NAC kun je in Engeland het best vergelijken met Crystal Palace, vind ik. Selhurst Park is niet heel groot, maar het is heel compact en de fans maken ontzettend veel geluid."