Tip voor Blind: Die jongen heeft de toekomst en heeft nooit gefaald in Oranje

Tip voor Blind: "Die jongen heeft de toekomst en heeft nooit gefaald in Oranje"

23-03-2017 13:24
4

Ben Wijnstekers voorziet geen problemen voor Oranje, dat het zaterdagavond opneemt tegen Bulgarije. De voormalig international kent zijn geschiedenis en denkt dat de ploeg van Danny Blind gewoon met drie punten naar huis gaat.

Wijnstekers stelt dat Bulgarije niet meer is wat het was. Weggezakt, noemt hij het. "Dat zijn wij met Oranje natuurlijk ook een beetje, maar kijk nu eens naar de huidige ploeg. Arjen Robben blijft wereldklasse. Georginio Wijnaldum speelt bij Liverpool, Kevin Strootman bij AS Roma. En Memphis Depay heeft het langzaam maar zeker ook weer een beetje te pakken (bij Olympique Lyon, red.). Ik denk dat we daar met 0-2 gaan winnen", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

"En ja, natuurlijk kijk ik met extra belangstelling naar Rick Karsdorp, die op de positie speelt waar ik heel mijn loopbaan heb gestaan. Karsdorp is echt een prima speler, ik schat hem hoger in dan Kenny Tete en Joël Veltman. Feyenoord leverde na mijn periode nog Uli van Gobbel en Daryl Janmaat af als rechtsback bij Oranje, maar Karsdorp kan een speler zijn die daar jarenlang moet staan. Zeker als hij zijn huidige vorm meeneemt naar Sofia zaterdagavond."

Ook Jan Poortvliet, goed voor zestien interlands, denkt dat het wel goedkomt. "Ik proef dat de motivatie terug is bij het Nederlands elftal. Dus nee: we hoeven zaterdag niet bibberend voor de televisie te gaan zitten. Al mag het niet zo slecht worden als in november tegen Luxemburg. Ik zou trouwens net als Blind kiezen voor Vincent Janssen. Die jongen heeft de toekomst en heeft nooit gefaald in Oranje. Al is het ongelooflijk knap wat Bas Dost in Portugal doet. Ik zou hem achter de hand houden zaterdagavond."