Via Feyenoord en Ajax met omweg naar PSV: Toen ik hoorde van de interesse

Via Feyenoord en Ajax met omweg naar PSV: "Toen ik hoorde van de interesse"

Gepubliceerd: donderdag 23 maart 2017 om 13:41do 23-03-2017 om 13:41

Pablo Rosario belandde afgelopen zomer bij PSV. De middenvelder werd na een korte periode bij Feyenoord en een vierjarige periode in de jeugdopleiding bij Ajax weggestuurd en kwam bij Almere City FC weer bovendrijven.

In PSV Magazine staat een uitgebreid interview met Rosario, die een lastige jeugd had. "Het maakt me tot degene die ik nu ben. Ik ben er mentaal sterk van geworden. Dat was ik toen ook al, daar kijk ik nu echt van op. Het was een situatie waarin je normaal gesproken zou breken. Ik zal nooit vergeten waar ik vandaan kom."

Dat maakt Rosario bijzonder sterk. "Ik ben van zo ver gekomen, nu ik hier ben wil ik doorstoten ook. Het geeft me motivatie", aldus de speler, die op de deur van het eerste van PSV klopt. Het is raar gelopen, want de middenvelder speelde als elfjarige jongen nog bij Feyenoord, dat geen reiskosten wilde betalen. Hij kwam terecht bij DWS.

Bij de amateurclub uit Amsterdam ging het hard en viel Rosario op bij wederom Feyenoord, PSV en Ajax. Hij koos voor de Amsterdammers, maar moest ook daar jaren later weg. Door sterke prestaties bij Almere heeft Rosario nu zijn derde topclub te pakken: PSV. "Toen ik hoorde van de interesse van PSV, wist ik het meteen: nu moet ik die kans pakken. Het is extra mooi dat ik hier nu alsnog zit. Het is met een reden zo gegaan, denk ik."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws