Van Bronckhorst wijst mogelijke Vilhena-vervanger aan: 'Zeker een optie voor Ajax'

Van Bronckhorst wijst mogelijke Vilhena-vervanger aan: 'Zeker een optie voor Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 23 maart 2017 om 13:53do 23-03-2017 om 13:53

De kans is groot dat Tonny Vilhena geschorst wordt voor De Klassieker. Alleen als Feyenoords huisjurist Joris van Benthem nog een kunststukje uithaalt, dan is Vilhena beschikbaar. Bart Nieuwkoop kan tegen Ajax als zijn vervanger opdraven.

Trainer Giovanni van Bronckhorst kan zomaar voor Nieuwkoop kiezen, in plaats van voor de aankopen Renato Tapia of Marko Vejinovic. Ook tegen FC Dordrecht (2-0, oefenduel) speelde Nieuwkoop een helft op het middenveld. "Nieuwkoop is zeker een optie voor volgende week", geeft Van Bronckhorst te kennen in het Algemeen Dagblad.

"Hij is al vaker ingevallen als middenvelder en dat doet hij gewoon goed. Tegen FC Dordrecht kreeg hij een paar tikkies, dus namen we geen risico's met hem", legt de oefenmeester van de koploper uit. Na de interlandbreak wacht voor Feyenoord nog een trainingsweek voordat het duel met Ajax op de rol staat.

"We trainen maandag en dinsdag in de week voor Ajax. Woensdag heeft iedereen vrij en op donderdag is de groep compleet en werken we toe naar een heel mooie wedstrijd: Ajax - Feyenoord", besluit Van Bronckhorst.

Poll

Denk je dat Nieuwkoop tegen Ajax de vervanger wordt van Vilhena?

(785 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws