Nesu zes jaar na ongeluk terug in Utrecht: Nog nooit zo happy gezien

Nesu zes jaar na ongeluk terug in Utrecht: "Nog nooit zo happy gezien"

23-03-2017 15:28
9

Mihai Nesu keerde woensdag voor even terug in Stadion Galgenwaard. De Roemeen, die in 2011 een dwarslaesie opliep na een ongelukkige botsing met Alje Schut op de training, was in Utrecht voor een bezoek aan De Hoogstraat Revalidatie en het UMC.

"Mihai was bijzonder opgewekt", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik op de website van FC Utrecht. "Het gaat goed met zijn foundation in Roemenië en Mihai was overduidelijk blij weer even bij FC Utrecht te zijn. Ik heb hem de afgelopen jaren nooit zo happy gezien als nu. Hij gaf zelf ook aan zich heel goed te voelen."

Nesu kwam met drie vrienden vanuit Roemenië naar Nederland met de auto. Een reis die 19 uur duurde. "Die manier van reizen is intensief en vermoeiend, maar door veel tussenstops te maken is het wel te doen. Het reizen in mijn aangepaste auto is voor mij, ook vanwege mijn rolstoel, veel prettiger dan met het vliegtuig reizen, want daarin kan ik mijn rolstoel niet meenemen. Vandaar dat ik dan liever wat langer met de auto reis."

Naar omstandigheden gaat het goed met Nesu, die per dag meer dan vijf uur met de fysiotherapeut werkt aan zijn herstel. De Roemeen maakt kleine stapjes. "Later dit jaar hoop ik voor een wat langere periode naar Nederland te kunnen komen en dan wil ik ook graag een wedstrijd van FC Utrecht bijwonen. Die sfeer weer eens meemaken, de fans weer kunnen zien: dáár kijk ik naar uit. FC Utrecht heeft nog altijd een heel aparte plek in mijn hart", aldus Nesu.