Trage onderhandelingen met Vitesse: 'Voetballen in Engeland of Duitsland beter'

Trage onderhandelingen met Vitesse: 'Voetballen in Engeland of Duitsland beter'

23-03-2017 22:25
5

Bij Vitesse willen ze het contract van Yuning Zhang graag verlengen, maar de onderhandelingen verlopen bijzonder traag. Het Chinese management van de spits is al maanden in gesprek met de Arnhemmers.

De negentienjarige Zhang heeft een contract tot komende zomer met een optie op nog een jaar. Vitesse gaat die optie lichten, weet de Gelderlander. Tevens is de club met het Chinese management in gesprek over een nieuwe verbintenis van nog eens drie jaar. "En dat neemt tijd in beslag", verklaart algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse in de eerdergenoemde krant.

Het kamp van Zhang bevestigt dat. Ze zien de Chinees ook graag langer bij Vitesse blijven. "Yuning heeft het naar zijn zin bij Vitesse", legt een vertegenwoordiger van het management van Zhang uit. "Hij leert elke dag bij. Bij Vitesse kan hij zich verder ontwikkelen en dat is hartstikke goed voor hem. Nederland is een goede uitvalsbasis."

In China zijn ze lyrisch over Zhang en volgen ze hem nadrukkelijk. "Maar de Eredivisie is in Azië een kleine afzetmarkt. De Premier League en Bundesliga zijn overal op tv te zien. Dat zijn de grote competities. Daar kijken miljoenen Chinezen naar. Om Yuning te zien, zijn livestreams nodig. Duels uit de Eredivisie worden niet of nauwelijks uitgezonden. Voor Yuning is voetballen in Duitsland of Engeland marketingtechnisch en in sponsoring gewoon veel beter."