Wijnaldum neemt Liverpool bij de hand en wordt mogelijk beloond met prijs

Wijnaldum neemt Liverpool bij de hand en wordt mogelijk beloond met prijs

24-03-2017 11:15
9

Georginio Wijnaldum ziet een uitstekende voetbalmaand mogelijk beloond worden met een prijs. De Oranje-international is door genomineerd voor de titel 'Premier League-speler van de Maand'. 

De maand maart is voor Wijnaldum uitstekend verlopen. De middenvelder was met doelpunten tegen Arsenal en Burnley van grote waarde voor Liverpool, die een dramatisch einde van het vorige kalenderjaar kende, maar inmiddels weer de weg omhoog is ingeslagen. Wijnaldum had daarin een groot aandeel, want ook in de laatste wedstrijd bij Manchester City (1-1) speelde de Nederlander een uitstekende partij.

Wijnaldum, die met Artur Boruc en Josh King (beiden AFC Bournemouth), Romelu Lukaku (Everton), Nathan Redmond (Southampton) en Mamadou Sakho (Crystal Palace) vecht om de titel Speler van de Maand, is overigens niet de enige binnen Liverpool die is genomineerd. Ook zijn manager Jurgen Klopp valt mogelijk in de prijzen. Samen met Sam Allardyce (Crystal Palace), Antonio Conte (Chelsea), Eddie Howe (Bournemouth), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) en Craig Shakespeare (Leicester City) strijdt de coach om de titel Manager van de Maand.