9 spelers die Feyenoord Champions League-waardig kunnen maken

9 spelers die Feyenoord Champions League-waardig kunnen maken

24-03-2017 11:50
38

Het moment dat Feyenoord terugkeert in de Champions League komt steeds dichterbij. Met een voorsprong van zes punten op Ajax lonkt de landstitel en dus ook kwalificatie voor het miljoenenbal.

Wil Feyenoord concurreren, dan zal het komende zomer op zoek moeten naar spelers die op dat niveau belangrijk kunnen zijn. En die zoektocht wordt een stuk makkelijker met het vooruitzicht op een flinke financiële injectie door het spelen van Champions League-voetbal, wat bovendien vaak een reden voor spelers om voor een club te kiezen. VoetbalPrimeur doet negen suggesties van spelers die beschikbaar zijn en een kwalitatieve versterking zijn voor het Feyenoord dat het tegen de top van de wereld op moet gaan nemen.

Jordy Clasie (Southampton)
Wie verlost Clasie van zijn reserverol bij Southampton? Sinds het vertrek van Ronald Koeman is een rol als vaste basisspeler uit zicht voor de middenvelder. Natuurlijk verdient hij veel in de Premier League, maar de kans om weer aan spelen toe te komen én in de Champions League actief te zijn bij zijn oude club kan Clasie - mogelijk op huurbasis - toch niet laten schieten.

Jonathan de Guzman (Chievo)
Nog een verloren zoon die een basisplaats zoekt. Na vele omzwervingen speelt De Guzman dit seizoen voor Chievo en lang niet altijd als basisspeler. De aanvallende middenvelder liet onlangs nog doorschemeren te dromen van een terugkeer bij Feyenoord, zeker als de Champions League bereikt wordt.

Vurnon Anita (Newcastle United)
Een oud-Ajacied met de werklust van een echte Feyenoord-speler. Anita is de ideale breker op het middenveld die zijn tanden in een spelmaker van de tegenstander kan zetten en hem niet meer loslaat. Anita heeft een paar goede jaren achter de rug bij Newcastle United en is komende zomer transfervrij af te halen. Kan een belangrijke kracht in een defensievere Champions League-stijl worden.

Keisuke Honda (AC Milan)
Een begaafde voetballer die de Eredivisie kent van VVV-Venlo én in een grote competitie gespeeld heeft. De Japanner komt namelijk nauwelijks aan spelen toe bij AC Milan en heeft een aflopend contract. Er is wel veel concurrentie, dus de komst van Honda zou een regelrechte stunt genoemd kunnen worden.

Jeremain Lens (Fenerbahçe)
Voor de rechtsbuitenpositie heeft Feyenoord komende zomer nog een speler nodig. De kans dat Bilal Basacikoglu eerste keus wordt lijkt klein en Steven Berghuis wordt gehuurd van Watford. Lens is een dure kostenpost, maar een aanvaller die altijd van grote waarde is. Bij Fenerbahçe is hij een van de sterspelers en wekelijks doorslaggevend. Met zijn geweldige dribbels, voorzetten en vrije trappen kan hij zijn collega-aavnallers meer laten scoren.

Yassin Ayoub (FC Utrecht)
Een gokje, wellicht, maar Ayoub is wel een zeer interessante speler voor Feyenoord. Hoe Bart Ramselaar zich bij PSV aanpaste na zijn komst van FC Utrecht, zo kan Ayoub het mogelijk ook bij Feyenoord. Een van de uitblinkers in de Eredivisie dit seizoen, een harde werker met veel creativiteit in zijn benen. Kan een driemansmiddenveld aanvallend leiden mocht er ruimte ontstaan in die linie bij Feyenoord.

Robin van Persie (Fenerbahçe)
Of Van Persie nu terugkomt als eerste spits of zijn wedstrijdjes gaat meepakken in een roulatiesysteem/als stand-in van Jörgensen, alleen al de jarenlange ervaring in de absolute top gaat Feyenoord een enorme boost geven in het eventuele Champions League-avontuur. Mogelijk hangt de terugkeer van 'RVP' af van de beslissing van Kuyt over het al dan niet verlengen van zijn carrière, maar met de kwaliteiten en de ervaring van Van Persie is Feyenoord altijd geholpen.



Ridgeciano Haps (AZ)
Versterking op de linksbackpositie is geen prioriteit voor Feyenoord zolang Terence Kongolo blijft, maar mocht hij vertrekken of naar het centrum van de verdediging verhuizen, dan is Haps een directe versterking voor Feyenoord. Bij AZ liet hij in het thuisduel met Zenit Sint-Petersburg in de Europa League zien dat zulke clubs van het Champions League-kaliber bang voor hem moeten zijn.

Marco van Ginkel (PSV/Chelsea)
Een veelscorende middenvelder die zich op topniveau in de Eredivisie heeft bewezen en ervaring uit Engeland meeneemt. De kans dat Van Ginkel nog gaat doorbreken bij Chelsea is nihil dus een transfer komende zomer lonkt. PSV lijkt dan natuurlijk een logische keuze, maar kan Feyenoord niet met Champions League-voetbal serieuze concurrentie vormen voor de Eindhovenaren?