'Guardiola vond PSV een goede plek voor mij, maar ik zit zelf achter het stuur'

'Guardiola vond PSV een goede plek voor mij, maar ik zit zelf achter het stuur'

24-03-2017 12:24
7

Veel speelt hij niet, maar Oleksandr Zinchenko heeft geen spijt van zijn overstap naar PSV. De Oekraiënse stilist wordt dit seizoen gehuurd van Manchester City.

Zinchenko traint naar eigen zeggen bikkelhard om beter te worden. Zo hard, dat de technische staf van PSV regelmatig op de rem moet trappen. "Om iedere dag een stap dichter bij mijn einddoel te komen moet ik een goede professional zijn, ook al op mijn leeftijd. Ik mag geen dag verliezen", vertelt hij aan ELF Voetbal Magazine.

"Ik ben iemand die altijd het maximale nastreeft", vervolgt Zinchenko, die afgelopen zomer bewust koos voor een huurtransfer van Manchester City naar PSV. "Toen ik in de zomer bij Manchester City tekende heb ik een gesprek gehad met Pep Guardiola. Hij vond PSV een goede plek voor mij om me te ontwikkelen. Maar ik zit zelf achter het stuur."

Zinchenko staat op elf Eredivisie-optredens sinds zijn komst in Eindhoven. Twee weken geleden in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Roda JC deed hij voor het laatst mee, als invaller.