De Mos prijst Oranje-debutant: Duidelijk dat hij de Europese top gaat halen

De Mos prijst Oranje-debutant: "Duidelijk dat hij de Europese top gaat halen"

24-03-2017 13:08
17

Ryan Babel had een plek in de selectie van het Nederlands elftal verdiend. Dat stelt Aad de Mos, die vindt dat het huidige Oranje een krachtpatser mist.

"Zeker nu Vincent Janssen ziek is, had ik een sterke, gelouterde jongen erbij willen zien", aldus De Mos tegen NUsport over de opgebloeide aanvaller van Besiktas. "Babel is bijna on-Nederlands in zijn kracht. Het is allemaal een beetje broos en grieperig nu, ik had daar wel een krachtpatser als Babel tussen willen zien lopen."

De Mos is benieuwd hoe de debutanten Wesley Hoedt en Matthijs de Ligt zich gaan houden in de interlands tegen Bulgarije en Italië. Vooral van de zeventienjarige Ajacied is de oud-trainer onder de indruk. "De Ligt vind ik een geboren verdediger, die zou ik ondanks zijn leeftijd zeker laten spelen. Het is voor mij duidelijk dat hij de Europese top gaat halen."

Ook Hoedt staat er goed op bij De Mos, die - als hij bondscoach Danny Blind was - goed naar Stefan de Vrij zou luisteren. "Ik zou De Vrij onder vier ogen vragen wie hij het liefst naast zich zou hebben (Hoedt of Bruno Martins Indi, red.), en dan denk ik dat hij Hoedt zegt. Hoedt is dan wel een debutant, maar dat duo heerst achterin bij Lazio Roma, dus waarom zou dat niet bij Oranje kunnen?"