Ajax laat toptalent gaan: 'Bijzonder spijtig, maar we hebben er alles aan gedaan'

Ajax laat toptalent gaan: 'Bijzonder spijtig, maar we hebben er alles aan gedaan'

24-03-2017 15:20
56

Ajax neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Daishawn Redan. Het zestienjarige toptalent weigert zijn eerste profcontract te tekenen in Amsterdam en is op weg naar het buitenland.

Dat bevestigt Ajax vrijdag via de officiële kanalen. Redan speelt in de B1 van Ajax, maar doet ook regelmatig mee bij de A1. Daar heeft hij zich in de kijker gespeeld bij de Europese top. Chelsea, Manchester City, Manchester United het Duitse RB Leipzig werden al aan hem gelinkt.

Het lijkt zeker dat Redan zijn carrière bij één van die clubs voortzet. Zijn management heeft na meerdere gesprekken laten weten dat de jeugdinternational niet zijn eerste profcontract bij Ajax zal tekenen, zo laat de Amsterdamse club weten.

"Wij hebben een traject voor hem uitgestippeld en er is uitvoerig gesproken met hemzelf en zijn management", verklaart hoofd opleidingen Saïd Ouaali. "Dat er dan op het allerlaatste moment niet thuis wordt gegeven is bijzonder spijtig, kennelijk hebben zij hun zinnen ergens anders op gezet.

"We hebben er alles aan gedaan om een groot talent als Daishawn voor de club te behouden maar op een gegeven moment houdt het op. Wij wensen hem het allerbeste met het vervolg van zijn carrière."