De Jong-misverstand bij Oranje: In de communicatie is er iets misgegaan

De Jong-misverstand bij Oranje: "In de communicatie is er iets misgegaan"

24-03-2017 19:10
8

Voor bondscoach Danny Blind was het direct duidelijk dat hij een vervanger wilde oproepen voor de zieke Vincent Janssen. Aanvankelijk meldde de KNVB dat er géén nieuwe speler werd opgeroepen.

Dat was een foutje, stelt Blind. De bondscoach besloot een paar uur na het afhaken van Janssen PSV'er Luuk de Jong mee te nemen naar Bulgarije. "Voor mij was het gelijk duidelijk dat Luuk de Jong erbij moest komen", zei Blind op de persconferentie. "Het was een misverstand dat we niemand zouden oproepen. In de communicatie is er iets misgegaan. Maar voor mij was het gelijk duidelijk, ja."

"Even afkloppen, maar als ik een opsomming maak van wat er de hele week is gebeurd, kan er vanavond ook zomaars iets gebeuren met Bas Dost. Daar moet ik toch op inspelen", aldus Blind. Veel aanpassingen zijn er niet nodig nu niet Janssen maar Dost gaat spelen. De formatie blijft hetzelfde, maar de manier waarop de spits ingespeeld wordt moet wel anders. "Qua accenten vraagt Dost wel iets anders dan Janssen. Bas moet meer bediend worden van de zijkanten, dat is logisch."